Alliansen


 

Valet är framtiden. Vilka värderingar vill vi ha? Vad kan vi göra för att bli bättre? Alliansen har jobbat för skattesänkningar för låg- och medelinkomsttagare och gjort det enklare att driva företag.

De ska tydligen jobba för mer arbetsro i skolan, det tror jag kommer att bli svårt. Man kan ju inte kontrollera alla klassrum liksom.

Som de flesta partier jobbar de också för en bättre äldreomsorg.

Grunden för en bra välfärd är fler jobb och växande företag. Det ska finnas fler företag som ska styras av kvinnor. Sverige ska vara ett land där man kan förverkliga sina drömmar. Arbetslösa personer ska få stöd, alla ska ha rätt att växa och utvecklas och känna att de försörjer sig själva.

Källa:http://www.alliansen.se/

 

 

Här är lite information om Alliansens partier:

 

Moderaterna

Moderaterna vill halvera arbetsgivaravgifter för människor under 26 år. Sedan Alliansen har haft makten har antalet sjukskrivna minskat med ca 100 000, även utanförskapet har minskat.

Jobbskatteavdraget har gjort så att fler människor har gett sig ut på arbetsmarknaden. Men jobbet mot arbetslösheten måste fortsätta.

De ska införa skriftliga omdömen och tidigare betyg. Elever som behöver extra stöd ska få det och matematiken måste förbättras. Alla ska få samma kvalitet på sin utbildning. Det är viktigt att barn i lågstadiet ska få en så bra undervisning så möjligt för att inte få problem i sina studier senare.

Antalet poliser har ökat sen alliansen fick makten. Det har blivit hårdare straff för grov misshandel, grov kvinnofridskränkning och sexualbrott. För att motverka ungdomsbrott ska det vara samarbete mellan polisen, socialtjänsten, skolan och föräldrarna.

Källa:http://valstugan.moderat.se/

 

 

Centerpartiet

Centerpartiet är Alliansens gröna röst. Om man röstar på dem satsar man på småföretagen och företagande i hela Sverige. De vill förbättra energisystemet, på så sätt sparas energi.

Samarbetet mellan jobb, företagande, miljö och klimat ska förbättras så att många nya gröna jobb skapas. Centern är väldigt tydliga om att de vill ha mer företagare som förskolor, restauranger och kaféer.

Klimatet är en viktig fråga. På deras hemsida står det att arbetet om klimatet kommer att fortsätta om man röstar på Alliansen. Sen så dem dissar bara Vänsterpartiet på deras hemsida och de är lågt.

Källa:http://www.centerpartiet.se/



Folkpartiet Liberalerna

Folkpartiet vill ha fortsatta skattesänkningar. För en bättre jämställdhet vill de ha höjd status på yrken som för det mesta är kvinnor som jobbar med och det är bra. Kvinnor och män ska ha lika lön. Men någon jämställdhet blir det inte förrän våldet mot kvinnor stoppas.

Klimatfrågan är så enormt viktigt så det är bra att vi idag har resurser och kunskap för att kunna fixa problemet. Men det kommer att bli svårt. Därför måste alla människor hjälpa till att värna om miljön.

Betygen ska sättas från årskurs sex och nationella prov i årskurs 3. Det är alldeles för tidigt tycker jag. Lärarutbildningen behöver förbättras och det ska finnas lärarlegitimation för att höja statusen. Högskolan ska satsa stort på forskning.

Källa: http://www.folkpartiet.se/

 

 

Kristdemokraterna

Kristdemokraterna vill stärka välfärden. Äldre ska känna mer trygghet. Småbarnsfamiljerna ska själva bestämma vem som ska ta hand om barnet under de första åren och de ska förbättra föräldrarförsäkringen.

Det ska finnas en ansvarsfull ekonomisk politik där det finns möjligheter för unga att komma in i arbetslivet.

Sänkt skatt för pensionärer och max 4 timmars väntetid på akuten. KD vill skapa ett mänskligare Sverige.

Källa:http://www.kristdemokraterna.se/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0