Miljöpartiet

 


Som dem flesta vet vill Miljöpartiet modernisera Sverige och skapa ett tryggt samhälle som erbjuder fler jobb. Sverige har stora möjligheter att producera förnybar energi. Miljöpartiet vill satsa på sol, vindkraft och biobränsle.  Det kommer finnas mycket nya jobb på grund av fördubblingen inom kollektivtrafiken som kommer att behövas de närmaste tio åren. Då kommer många att resa miljövänligt och det ska bli billigare att åka tåg. Nya järnvägar ska byggas, höghastighetståg ska åka i över 300 km i timmen och ska kunna åka till andra länder. Någon modernisering blir det inte utan jämställdhet. Det ska vara rättvisa löner och fler kvinnor i styrelsen. Alla är olika, här ska alla kunna leva fritt utan att möta hinder. Allt detta skapar ett modernt land.

 

Alla ska vara med och bestämma. Miljöpartiet har två språkrör istället för partiledare, Peter Eriksson och Maria Wetterstrand som representerar miljöpartiet. De ska presentera vad medlemmarna har beslutat inom politiken. Miljöpartiet har ungefär 8 000 medlemmar i Sverige.

 

Klimat

Klimathotet är den allra största frågan. Vi  vill skapa en så kallad grön ekonomi som kommer ge flera jobb. De land som som är ledande inom klimat- och energifrågor kommer att leda världen i framtiden. Mp vill att framtiden ska ge Sverige en konkurrenskraftig grön industri. Om vi ska rädda klimatet behöver vi en regering som också gör det. Klimatpolitiken och jobbpolitiken ska gå ihop.

Miljöpartiets mål:

40% minskning av utsläppen till 2020

50% förnybar energi 2020

20% effektivare energianvändning 2020

 

Jämställdhet

Alla människor är lika mycket värda. Diskriminering ska vara förbjudet. Ingen ska behöva dömas efter kön, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättningar, hudfärg eller etnisk bakgrund. Miljöpartiet är en del av den feministiska rörelsen.


Källa: www.mp.se


Kommentarer
Postat av: Felicia

Bra skrivet! :) Det var bra det där med att de skulle bygga nya järnvägar, snabbare tåg och tåg som gick mer utomlands.

2010-09-15 @ 09:09:50
URL: http://feliciabacklundskola.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Jag tycker att det verkar smart med tåg som man kan åka utonmads med:)

2010-09-15 @ 09:28:16
URL: http://valetvad.blogg.se/
Postat av: Louise

Bra skrivet! Jag tycker om deras åsikter faktiskt.

2010-09-15 @ 09:31:53
URL: http://valetiar.blogg.se/
Postat av: amanda

tycker att dom har många bra ideer som jag hoppas att dom genomför om dom vinner. Bra skrivet :D

2010-09-16 @ 11:27:57
URL: http://averyelectionblog.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0