Socialdemokraterna

 

Socialdemokraterna har i över 100 år stått för demokrati i Sverige.  Förr var det bara barn från rika familjer fick gå i skolan. Det var bara en utav många orättvisor som fanns i Sverige. Det var då Socialdemokraterna bildades.

Sedan 1889 då Socialdemokraterna bildades har arbetarrörelsen förbättrats enormt mycket. Tänk vad mycket som har hänt, för inte så länge sen var Sverige ett trasigt  och orättvist samhälle. Fast det finns fortfarande orättvisor som Socialdemokraterna vill bekämpa.

 

Ekonomi

Jobben är en viktig fråga för Socialdemokraterna. Fler jobb kommer att förbättra skolan och vården. Ju fler jobb desto mer möjligheter. Ca 25 000 jobb har försvunnit i skola vård och omsorg och arbetslösheten har blivit hög. Socialdemokraterna vill att vi sätter nya jobb framför skattesänkningar. Vi vill investera 100 000 nya jobb i praktik- och utbildningsplatser. Sverige har en förvånansvärd ungdomsarbetslöshet, bland Europas högsta. Arbetsgivaravgiften ska bort för unga utan jobb. För att höja tryggheten måste det finnas fler fasta anställningar och rätt till heltid.

 

Sjukvård/skola

Alla ska få den bästa undervisningen i skolan och den bästa sjukvården som kan erbjudas. Socialdemokraterna vill även här sätta skola och vård framför fortsatta skattesänkningar. De satsar minst 12 miljarder mer än regeringen på fler anställda inom skola, vård och omsorg. Sjukvården ska erbjuda hemläkarbilar för barn och äldre. Närakuter, kvällsöppna vårdcentraler och bättre tandvård för unga.

 

Pensionärerna

Fria hemtjänsttimmar och de ska själva bestämma över timmarna. Bort med den orättvisa pensionärskatten.

 

Utbildning

Satsa framåt, utbilda dig eller skaffa karriär. Utbildning är nyckeln till framtiden. Höjda studiemedel, 44 000 fler platser inom vuxenutbildning. För att nå en högre nivå i undervisningen ska lärarenheten ökas, 9 lärare per 100 elever. Socialdemokraterna vill ha skriftliga omdömen från årskurs ett och betyg från årskurs sju. Alla barn ska ha en bra förskola av hög kvalitet. Förskolepersonalen ska vidareutbildas för att en högre kvalitet ska nås.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0